About us

Drive the Vibe begon in 2022 en is gevestigd in Ostuni, Puglia.

Het begon allemaal met de passie voor Italië en het mooie idee om met een Vespa door het prachtige landschap hier in Puglia te rijden.

 

Alle rondleidingen zijn privérondleidingen met een lokale gids!

We willen je een unieke ervaring bieden door het persoonlijk te maken in plaats van deel uit te maken van een grote groep.

 

Your tour guide! 

Mijn naam is Mika. Ik ben Nederlands, met een grote passie voor Italië. Ik heb mijn droom nagejaagd door in 2022 naar Puglia te verhuizen! Ik wil graag mijn passie voor Italie delen met anderen, zodat iedereen Italie net zo kan ervaren als ik. Daarom heb ik besloten om scooter tours te organiseren, waarbij verschillende excursie mogelijkheden zijn. We zullen authentieke lokale activiteiten ondernemen om de mooie Italiaanse cultuur te ervaren! 

 

Waarom in Puglia?

Ik heb de afgelopen jaren vaak Puglia bezocht, voornamelijk omdat mijn ouders een Bed en Wellness centrum hebben in het hart van Puglia, genaamd Hartje Puglia, gelegen in de buurt van Ostuni. Ik werd al snel verliefd op deze regio en besloot er ook mijn thuis van te maken. Het is niet alleen omdat het mooi is en het een aangenaam klimaat heeft, het staat ook bekend om zijn bijzoneder cultuur, heerlijk eten, de wijnen, historische steden en nog veel meer. Bovendien is het nog niet ten prooi gevallen aan massatoerisme. De cultuur hier is ontspannen en buitengewoon gastvrij. Het is geweldig om te ontspannen en te genieten van al het goede dat Puglia te bieden heeft. Geweldige activiteiten om te doen zijn onder andere een wijnproeverij, kookworkshop of het verkennen van de prachtige stranden en historische steden.

 

Wanneer is je passie voor Italie begonnen?

Vanaf zo jong als ik me kan herinneren, was Italië mijn favoriete land. Met het gezin hebben we veel vakanties doorgebracht in Italië. Als kind speelde ik voetbal op de campings en wilde ik het Italiaanse volkslied leren van de lokale kinderen. Naarmate ik ouder werd, wilde ik de taal spreken, mijn eigen pizza en koffie bestellen, en kletsen met de lokale bevolking. Toen mijn ouders naar Puglia verhuisden, begon ik Italië nog meer te bezoeken. Uiteindelijk besefte ik dat ik de Italiaanse levensstijl wilde ervaren, verder dan alleen vakanties. Ik werd nieuwsgierig naar het leven zoals de Italianen dat doen.

 

Hoe ben je Drive the Vibe gestart?

I figured out that I want to do something where I could enjoy the Italian lifestyle the most, and even better when I can let people see and feel how it is to live the Italian lifestyle. So I aked myself: how can I let people enjoy Italy as much as I do? And so I came on the idea to give a tour and show people the best things Italy has to offer. And because Puglia is quite a large region, the Vespa is a great way to move around and explore the most.

Ik kwam erachter dat ik iets wilde doen waarbij ik de Italiaanse levensstijl kon ervaren en ook nog eens kon delen met anderen mensen die daar passie voor hebben. Dus vroeg ik mezelf af: hoe kan ik mensen net zo van Italië laten genieten als ik? En zo kwam ik op het idee om rondleidingen te geven en mensen de beste dingen te laten zien die Italië te bieden heeft. En dan is de Vespa de meest avontuurlijke manier om dat te doen!

 

Dus, waar wacht je nog op?!

Ja, deze vraag is voor jou ;).

Na het lezen van dit alles, wil je vast weten hoe dat in het echt gaat? Kijk op mijn sociale media of boek gewoon je vlucht en kom het ervaren! Laten we samen Puglia gaan verkennen! 

 

 

Extra informatie

 

Start and finish 

De tour begint en eindigt net buiten de stad Ostuni. We zijn gevestigd op het platteland bij 'B&B Hartje Puglia'. Als je nog geen accommodatie hebt geregeld, raden we deze plek van harte aan. Bovendien staan wij voor jullie klaar om suggesties te bieden voor accommodaties of activiteiten. 

 

Scooter rent

Voor het huren van de scooter vragen we u vriendelijk om een document in te vullen voor het huren van de scooter. Dit document zal de details van de huur en de regels bij mogelijke schade uitleggen.

De scooters hebben een verzekering voor schade aan derden, niet voor schade aan uw eigen scooter.

Je kunt kiezen voor een extra verzekering (80 euro per scooter), die eventuele schade die je aan je eigen scooter veroorzaakt, dekt zonder extra kosten.

Onze annuleringslimiet is 7 dagen voor de verhuurdag. Als de huur te laat wordt geannuleerd, moet de huurprijs van elke gereserveerde scooter worden betaald.

U krijgt de scooter mee met een volle tank benzine, dit is al inbegrepen in de prijs.

De bestuurder moet 18 jaar of ouder zijn en een geldig rijbewijs hebben. De scooters zijn 125 cc, wat normaal is in Italië. Het is toegestaan om ermee te rijden met een rijbewijs B (auto).